SVAKA ČAST: Pogledajte kako je izgledalo spasavanje u Kutlovcu VIDEO)

Pripadnici Civilne zaštite Modriča evakuisali su danas dva čobanina i oko 200 ovaca, od ukupno 700, koji su noćas ostali opkoljeni nabujalom rijekom Bosnom u mjestu Dugo Polje, na lokaciji Kutlovac kod Modriče.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu u Modriči Željko Terzić rekao je Srni da se spasavanje, koje je počelo jutros, odvija sporo zbog malog broja čamaca, teških uslova i udaljenosti oko 300 metara do mjesta evakuacije.

Terzić je rekao da su se specijalizovanim ekipama Civilne zaštite i Ronilačkom klubu “Vidra” u evakuaciji stoke od 13.00 časova pridružili članovi Ronilačkog kluba “Vidra” iz Gradačca u Federaciji BiH.

On je istakao da do kraja dana neće uspjeti evakuisati svu stoku.

Terzić je naglasio da je vodostaj Bosne u Modriči u stagnaciji, a da će, ukoliko ne dođe do opadanja vodostaja i samostalnog izlaska stoke, akcija biti nastavljena sutra. Trenutno nijedno grlo, od kojih je blizu popovine jagnjad, nije uginulo, potvrdili su čobani koji su porijeklom iz mesta Bukovac, kod Travnika.

U akciji, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Modriča, učestvuju i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jednice Modriča

Izvor: MOJAMODRICA-AGENCIJE