PrnjavorVijesti

Sutra neradni dan u Srpskoj: Pogledajte ko će moći da radi u Prnjavoru

0

U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Zakonom o praznicima Republike Srpske propisano je da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije s područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika i u kom obimu.

Ko će moći da radi u opštini Prnjavor na dan praznika

Opštinska uprava opštine Prnjavor obavještava građane da je, u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, republički praznik i neradni dan.


U dane praznika u okviru prijavljenog radnog vremena, mogu da rade:

subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe, kao i subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom i dragstori, saopšteno je iz opštinske Administrativne službe Prnjavor.

srna/prnjavorski.net

Sarajevo: Nestala dvanaestogodišnjakinja

Previous article

PRNJAVOR-SPORT: USPJEŠAN VIKEND PRNJAVORSKIH SPORTISTA – SVI SLAVILI POBJEDE !

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor