Suspenzija za troje službenika UIO BiH zbog masaže na radnom mjestu

Tri službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Herecegovine će biti suspendovana sa radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu UIO, saopšteno je iz ove institucije.

Suspenzija radnika UIO BiH je uslijedila nakon istrage povodom objavljivanja fotografija neprimjerenog sadržaja.

“Suspenzija sa radnog mjeseta se izriče zbog teže povrede radne dužnosti i trajaće do okončanja disciplinskog postupka. Osim tri prethodno pomenuta službenika, disciplinski postupci biće pokrenuti i protiv ostalih zaposlenih koji su imali saznanja o neprimjerenom i nedoličnom ponašnju u Upravi, ali tu informaciju nisu proslijedili nadležnoj organizacionoj jedinici ili direktno Kabinetu direktora”, saopšteno je iz UIO BiH.

“Ove mjere, rezultat su utvrđenog činjeničnog stanja i izjšanjenja datih od strane svih onih koji su učestvovali ili bili upoznati sa spornim događajem, a koje je proveo Odsjek za unutrašnju kontrolu u UIO”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, Upravu za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine nedavno je potresao skandal nakon objavljivanja fotografija neprimjerenog sadržaja, na kojima se vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od kancelarija, koju usred radnog vremena masira kolega.

Fotografije su napravili zaposlenici UIO BiH u Banjaluci tokom radnog vremena krajem prošle sedmice, a neki od njih ispričali su da ovo čak nije prvi put da zatiču ovakve scene.