NovostiSvijet

Supruga predsjednika Interpola: Poslao mi je fotografiju noža

0

Supruga nestalog predsednika Interpola Menga Honveija, Grejs Meng, izjavila je danas da joj je suprug poslao fotografiju noža prije nego što je nestao tokom putovanja u rodnu Kinu.

U prvoj izjavi za javnost o misteriji u vezi s nestankom Menga Hongveija, njegova supruga je novinarima u Lionu danas rekla da vjeruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti, prenosi AP.

Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim otkako joj je poruku poslao 25. septembra.

Prema njenim riječima, četiri minuta prije nego što joj je poslao fotografiju, od supruga joj je stigla poruka: “Čekaj moj poziv”.

Grejs Meng kaže da se sa suprugom od tada nije čula i da ne zna šta mu se dogodilo.

Interpol, čije je sedište u Lionu, i zvanično je juče zatražio od Kine informacije o predsjedniku te organizacije Mengu Honveiju, koji je nestao pošto je došao u posjetu svojoj domovini Kini.

U saopštenju Interpola se navodi da su iskorišćeni kanali za sprovođenje zahtjeva kako bi se taj zahtjev o statusu Menga Hongveija uputio Kini, prenio je AP.

Ta organizacija se nada zvaničnom odgovoru vlasti u Kini.

Za sada Kina ništa nije komentarisala, budući da je u toj zemlji trenutno u toku jednonedjeljni praznik.

Francuska je pokrenula istragu o tom slučaju i saopštila da je Meng ukrcao na avion za Kinu, ali da je nepoznato šta se nakon dolaska u tu zemlju desilo sa njim.

Hongkonški list “Saut Čajna Morning Post” naveo je da je Meng posljednja žrtva aktuelne kampanje protiv korupcije u Kini, kao i da je odveden radi saslušanja.

TANJUG

Osvanuo snimak iz Beton hale

Previous article

Koji električni automobil je najprodavaniji u Evropi u 2018.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti