Šukalo u klubu PDP-a, Đorđić u SDS-u, a Mitrović samostalni poslanik

????????????????????????????????????

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo izjavio je u Banjaluci da će poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo od danas u skupštini djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.

Brčkalo je izrazio nadu da je ovo početak uspješne saradnje PDP-a i Šukala.

“I u proteklom periodu smo imali dobru saradnju. Drago mi je što će Šukalo djelovati u našem poslaničkom klubu, jer je jedan od aktivnijih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a sve ovo je dio ukrupnjavanja opozicionih političkih redova”, rekao je novinarima Brčkalo.

Šukalo je istakao da je obavijestio generalnog sekretara Narodne skupštine Marka Aćića da će u budućnosti djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.

“U Klubu PDP-a ću djelovati do 2018. godine. Više ne postoji saglasnost i volja za postojanje poslaničke grupe Napredna Srpska, čiji će poslanik Goran Đorđić, prema informacijama koje imam, u narednom periodu početi da djeluje u Klubu poslanika SDS-a”, rekao je Šukalo.

Na pitanje da li će u budućnosti postati član PDP-a, Šukalo je rekao da još ništa ne zna, a da će o daljim koracima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović je podnio zvaničan zahtjev da bude samostalni poslanik, rečeno je novinarima u Narodnoj skupštini Srpske.

(Srna)