NovostiSvijet

Sud oslobodio Boba Dilana krivice po tužbi Hrvata za govor mržnje

0

Izdavač francuskog izdanja magazina “Rolling Stone”, kojem se sudilo zbog izjave Boba Dilana koju su francuski Hrvati smatrali uvredljivim govorom mržnje, prošao je bez posljedica.

bob-dilan

Sud u Parizu juče je odbacio tužbu, ali prema riječima advokata Ivana Jurašinovića, učinio je to zbog pravnih formalnosti, ne ulazeći u suštinu spora.

Naime, sud je zaključio da Predstavničko vijeće hrvatskih ustanova i hrvatske zajednice Francuske (CRICCF), udruženje koje je podnijelo tužbu, nije uskladilo svoj statut sa zakonom na koji se poziva u tužbi.

Ranije, u istražnom postupku, odgovornosti je oslobođen i Bob Dilan koji se branio argumentom da on nije autorizovao intervju za objavu u Francuskoj, već je dao intervju za američko izdanje magazina “Rolling Stone”, čime zvanično ne podliježe strogim francuskim zakonima o spriječavanju govora mržnje.

Podsjetimo, CRICCF je pokrenuo tužbu zbog Dilanove izjave u kojoj je rekao:”Ako u svojoj krvi imate (naslijeđe) robovlasnika ili pripadnika Kju Kluks Klana, crnci to mogu da osjete. To ostaje do današnjih dana. Baš kao što Jevreji mogu da osjete nacističku krv, ili kao što Srbi mogu da osjete hrvatsku krv”  b92

OVAJ POSAO TRAJE SAMO 90 MINUTA, a plata je ogromna

Previous article

Marija Karan živi kao princeza

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti