Sud BiH ukinuo rješenje o pritvoru Slobodanu Pavloviću

od prnjavorski 0

Sud BiH ukinuo je rješenje o pritvoru vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i radnicima ove banke Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću, rekao je Srni advokat Miodrag Stojanović.

?????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????

Stojanović je rekao da ga je Sud BiH obavijestio da je uvažio njegovu žalbu i ukinuo rješenje o pritvoru, te da su određene mjere zadržavanja, odnosno kućni pritvor.

“Biće pušteni na slobodu čim im obezbijedim putne isprave i donesem pasoše”, dodao je Stojanović.

U Sudu BiH danas je održano ročište u vezi sa žalbom na pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i tri radnika banke Ljiljanu Garić, Petra Lazića i Blagu Blagojevića.

Stojanović je danas zaprimio odgovor Tužilaštva BiH koje se protivi njegovoj žalbi, odnosno prijedlogu, da bude ukinut pritvor za vlasnika Pavlović banke i troje njenih radnika.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, Slobodana Pavlovića i još troje službenika Pavlović banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem ove banke.

Oni su 13. februara prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini, nakon što im je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

Slobodan Pavlović je, zbog pogoršanja zdravstvnog stanja, prebačen 17. februara iz pritvorske jedinice u bijeljinsku bolnicu.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>