NovostiRS/BiH

Studentkinje u Banjaluci lažno optužile profesora da ih je seksualno uznemiravao

1

Nekoliko studentkinja Medicinskog fakulteta u Banjaluci, da bi dobile novi rok i lakše položile ispit, lažno su optužile profesora Bogdana Zrnića za seksualno uznemiravanje.

Dok se jedni bore sa problemima i aferama koje tresu banjalučki Univerzitet, pojedinici su u tome vidjeli priliku da sve okrenu u svoju korist.

Korak dalje od svih otišlo je nekoliko studentkinja Medicinskog fakulteta, koje su nakon pada na bitnom ispitu, napisale prijavu protiv profesora Dermatovenerologije Bogdana Zrnića. U prijavi dekanu navodi se da ih je ovaj profesor seksualno uznemiravao, da nije imao iste kriterijume za sve studente, te da se prema njima neprimjereno ponašao. Prijavu je potpisalo čak 11 devojaka.

Kako saznaje “EuroBlic”, povod za sve bio je nedavni ispit iz pomenutog predmeta, kada je nekoliko studentkinja palo, jer nisu pokazale dovoljno znanja, nakon čeka su sastavile prijavu i iznjele ozbiljne optužbe.

– U prijavi koju su dostavile fakultetu, napisale su da se profesor Zrnić neprimjerno ponašao i da im je dobacivao sekstičke komentare. Mislim da je ovo profesora veoma pogodilo i on im je ubrzo zakazao drugi rok i to pred komisijom, međutim, ni tada nisu sve položile – kaže ovaj student.

Kada je sve došlo do profesora, koji je zaprijetio da će ih tužiti za klevetu i da će sve svoje tvrdnje morati dokazati, one su ipak povukle svoje optužbe, priznale da su slagale i izvinule se profesoru.

– Tada su shvatile šta su uradile i koliko su ozbiljne njihove optužbe, te su same priznale da je sve bila laž. Studentkinje su napisale svoju izjavu u kojoj navode da nije tačno ono što je napisano u prijavi i da ih je sve izmanipulisala jedna studentkinja, te priznale da su to uradile kako bi dobile novi rok i lakše položile ispit – ispričao je ovaj student.

Osim studenata u šoku je ostao i optuženi profesor, koji im je ipak oprostio i povukao prijavu, iako je imao mogućnost da im godinu dana zabrani izlazak na ispit, on nije to uradio.

– Nemam šta da krijem, niti sam ikada išta pogrešno uradio. Svi moji ispiti su transparentni i nikada nisam ispitivao nikoga jedan na jedan, uvijek je puno studenata. Ne znam da li je to bila neka njihova šala ili očajnički pokušaj da polože taj ispit koji im je trebao da upišu sledeću godinu, ali odlučio sam da se nikome neću svetiti. Izvinile su mi se, bitno je smo to riješili – rekao je profesor Zrnić.

Kaže da se u svojoj dugogodišnjoj karijeri nagledao mnogo očajničkih poteza studenata, ali da ovakvo nešto nikada nije očekivao.

– Imam dvije ćerke i uvijek polazim od toga da se prema svima trebam tako ponašti. Uvijek sam na strani djece i studenata, ali nekada, vjerovatno iz očaja, stvarno znaju pretjerati, kao što je to bilo u ovom slučaju – dodaje Zrnić.

Da očaju svašta rade priznaju i sami studeni, koji kažu da je ovo jedan od „najnižih poteza“, te da su studentice otišle predaleko, te oštetile ugled svih studenata.

– Zrnić je jedan od najboljih ljekara u svojoj struci i sjajan profesor. Taj ispit je bio kao i svaki drugi i prolaznost je bila veoma dobra. A tek sam kasnije saznao, da su se one koje su pale, dogovorile su se da optuže profesora što je strašno – ispričao je student koji je bio na Zrnićevim isptima.

Kako su  ispričali na ovom fakultetu, studentice su i ranije pokušale da optuže i još jednog profesora da je radio nešto i to u vremenu kada je on bio čak van države.

– Studenti su sebi previše dopustili. Nedavno su optužile kolegu i navele da se to sve desilo prije sedam dana, a čovjek je već 20 dana u Ljubljani na lječenju, tako da  bez razmišljana izlažu neke ozbiljne optužbe – dodaje profesor Zrnić.

(EuroBlic)

Na prelazu Gradiška čekanja do tri časa

Previous article

Skuplji vozački ispiti: Evo koliko će koštati obuka budućih vozača

Next article

You may also like

1 Comment

  1. E, to su nam današnji i budući intelektualci. Proizvod otuđenosti od kulturnog sveta, siromaštva, šunda i partokratije.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti