NovostiSvijet

STRAŠNA SMRT Islamisti otkrili kako ubijaju zarobljenike FOTO

0

Islamski džihadisti u Iraku još su jednom svijetu pokazali koliko su okrutni u svojim namjerama za preuzimanjem prevlasti u Iraku. Objavili su snimku brutalnog ubistva petorice zarobljenika koje su zaključali u metalni kavez a potom ga uronili u vodu, prenosi Daily Mail.

egzekucije1

Snimka je navodno snimljena u Mosulu, a sedmominutni video zastrašujućeg ubistva navodno je snimljen skupom aparaturom, kamerama koje snimaju pod vodom.

egzekucije2

Nedugo nakon uranjanja, snimka prikazuje kako se kavez podiže, dok u njemu leže beživotna tijela zarobljenika koji su ubijeni pod optužbama za špijuniranje.

egzekucije3

Osim ovog načina ubijanja, ISIS borci Islamske države objavili su i kadrove u kojima zarobljenike stavljaju u automobil kojeg potom pale pucajući u njega raketama.

egzekucije5

 

A u još jednom videu, lancima vežu zarobljenike jedan za drugog koji oko vrata nose eksploziv.

Nehumani video potapljanja na smrt samo je jedan u nizu videa koja objavljuje Islamska država.

egzekucije6

Cijeli sedmominutni video počinje sa grupom zarobljenika u narandžasto – crvenim odjelima koje grupa boraca Islamske države odvlači u pustinju, a potom ugura u automobil. Video se nastavlja prikazom džihadista koji u ruci drži bacač raketa usmjeren prema automobilu. Potom ispaljuje raketu.

egzekucije7

Video potom nastavlja s intervjuima zatvorenih. Džihadisti ih ispituju o zločinima koje su počinili, odnosno za koje su optuženi. Potom nastupa stravičan trenutak uranjanja metalnog kaveza s petoricom zarobljenika u bazen.

Treći dio videa prikazuje sedmoricu zarobljenika u polju. Rukama iza trupa vezani su lancima, a oko vrata im je postavljen eksplozivni kabal. Nekoliko trenutaka nakon ovih prizora slijedi detonacija eksploziva.

egzekucije8

Ovu stravičnu snimku objavila je grupa boraca Islamske države koja djeluje na području Mosula. dnevnik.hr

Došli na stanicu a prevoznik otkazao put

Previous article

PRNJAVOR-SPORT: Počela sa radom Ljetna karate škola

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti