“Strajilo Grmečlija” odigran 55.put

od prnjavorski 0

Monodrama “Strajilo Grmečlija” Teatra “Scena” iz Novog Grada imala je pred publikom u Prnjavoru svoje 55. izvođenje.

ПРЊАВОР, 27. ОКTОБРА /СРНА/ - Монодрама "Страјило Грмечлија" Tеатра "Сцена" из Новог Града имала је пред публиком у Прњавору своје 55. извођење.
ПРЊАВОР, 27. ОКTОБРА /СРНА/ – Монодрама “Страјило Грмечлија” Tеатра “Сцена” из Новог Града имала је пред публиком у Прњавору своје 55. извођење.

Glumac i autor ove monodrame Srećko Marčeta rekao je sinoć da je predstava poučna jer nastoji životnom pričom podstaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti, a ponajviše o starosti i s kim će je provesti. 

On kaže da “Strajilo” čitav život bježi od nečega, a prije svega od braka. 

“Inspiraciju sam pronašao u stvarnom životu, na primjeru mog druga. U svakom gradu postoji neki `Strajilo` koji kada ga počnu sustizati godine shvati da bi na kraju mogao ostati sam, što je najgore za čovjeka”, objašnjava Marčeta. 

On je podsjetio da postoji i nastavak ove monodrame “Strajilo drugi dio”, predstava koja je izvedena na Festivalu u Subotici gdje je dobila nekoliko nagrada, a naišla je i na dobar prijem kod publike. 

Sinoćnja predstava u Prnjavoru takođe je dobro prošla kod publike i dobila ocjenu 4,93. 

Ovo je bila četvrta predstava izvedena u okviru pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji” koju organizuje Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor u saradnji sa Centrom za kulturu. 

U novembru će biti izvedene još dvije predstave domaćeg pozorišta i po jedna pozorišta iz Banjaluke i Kotor Varoši.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>