STIŽE SIBIRSKA ZIMA: Za Božić nas čeka najhladniji dan i najveći MINUS

Kiša, snijeg, led i veliki minus – u najkraćem je ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana. Srbiju će okovati Sibirska zima, a kao najhladniji dan, sa temperaturom i do minus 10 stepeni biće najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

 Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će lediti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u snijeg, pa će se do kraja dan svuda zabijeliti.

– Od srijede će biti malo toplije, ali nam već mod večeri stižu nove padavine. naoblačenje sa severozapada donosi nam snijeg, koji će tokom noći između srijede i četvrka početi da pada. Tokom četvrtka u većini zemlje padaće snijeg – objašnjavaju u RHMZ.

Međutim, tada padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumijeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

– Ta tri dana biće suvo, ali ćemo u jutarnjim satima imati umjeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak će živa na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije – kažu u RHMZ.

Onda nam slijedi Božić, kao najhladniji dan, gdje će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, takođe će biti ispod nule, ali ovom danu će se djeca najviše radovati, jer će početi ponovo da pada snijeg.

Izvor: Blic