Stiže jeftini elektroautomobil, cijena 10.000 $

od prnjavorski 0

Kao potpuna suprotnost skupocjenom, luksuznom električnom modelu Faraday Future FF 91 od 150.000 dolara, na Međunarodnom sajmu elektronike (CES 2017) u Las Vegasu prikazan je jeftini automobil na struju Eli Zero, čija cena bi trebalo da bude oko 10.000 dolara.

Kineska kompanija navodi da je riječ o dvosjedu koji zadovoljava osnovne potrebe za individualnim prevozom u velikim gradovima. Ipak, čini se da su performanse ovog automobila na struju preskromne čak i za vožnju u urbanim sredinama gdje se ne razvijaju velike brzine. Zero dobija snagu iz baterije kapaciteta 4 kWh, a ovo vozilo ukupne mase 453 kg u stanju je da razvije samo 37 km/h.

Sa potpuno punim baterijama u stanju je da pređe od 64 do 120 km, u zavisnosti od uslova u saobraćaju i načina vožnje. Kineski proizvođač nije naveo koliko je potrebno vremena za dopunu baterija, ali je najavio da će do kraja 2017. početi serijsku proizvodnju modela Zero i da će se ovaj automobil prodavati po početnoj cijeni od 10.000 dolara.

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>