NovostiRS/BiH

Stevandićev ultimatum SDS-u: Podnijeću ostavku ako ispunite tri uslova

0

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić spreman je da podnese ostavku na tu poziciju ako SDS ispuni tri uslova – raskine koaliciju sa SDA na nivou BiH, zatraži poništenje Krivičnog zakona BiH koji predstavlja prenos nadležnosti i vodi odgovornu nacionalnu politiku.

Nenad-Stevandić

Stevandić ne spori da je prema Poslovniku izabran za potpredsjednika Narodne skupštine na prijedlog najveće opozicione partije, te da tim poslovnikom nije precizirano da mora biti smijenjen ako mu SDS uskrati podršku.

“Zahtjev za moju smjenu je dijelom rezultat nepoznavanja procedure, a dijelom pokušaj osvetničkih poteza i u korelaciji je sa izjavom Mladena Bosića da ja nešto treba da vratim SDS-u. Moj lični rezultat je mnogo vrijedniji od poslaničkog mandata i oni to dobro znaju”, istakao je Stevandić.

On je za “EuroBlic” rekao da je druga dimenzija ovog problema moralna. “Nisam promijenio politiku jer je SDS dobio toliki broj glasova na politici očuvanja Republike Srpske, a ne prenosom nadležnosti”, dodao je Stevandić.

Stevandić je podsjetio da je na prvom sastanku Saveza za promjene u Bijeljini, nakon izbora, usvojen zaključak da se neće ići u kolaiciju sa “Domovinom” a sada se upravo ona pravi u Narodnoj skupštini Republike Srpske. srna

Kamioni s ekranom za lakše preticanje! VIDEO

Previous article

Srušio se balkon, petoro poginulih

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti