BalkanNovosti

Stefanović: Zbog izjave Izetbegovića sazvati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da očekuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazove sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost u narednih 48 časova zbog izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH priznati samoproglašeno Kosovo.

Stefanović je za “Večernje novosti” rekao da će to tijelo razmotriti dalje korake države i odnos prema takvom potezu Izetbegovića.

“Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja”, rekao je Stefanović.

On je ocijenio da takve najave nisu dobre za situaciju u regionu i da to ne može biti ni dobronamjerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.

“Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala, koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji”, rekao je Stefanović.

Izetbegović je u intervjuu za “Dojče vele” rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

Pročitajte i :  Izetbegović najavio: BiH će priznati Kosovo

Zbog novog Putinovog aviona, počela je histerija u SAD: Priče o njemu su nerealne, Amerikanci se boje da nisu više nedodirljivi! (VIDEO)

Previous article

Nova teorija zavjere: Vještačka inteligencija je stvorila Bitcoin da bi kontrolisala svijet

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan