Stavite samo 2 kapi ove tečnosti na majonez i istog trenutka ćete znati da li je prirodan

od prnjavorski 0

Za mnoge od nas majonez je neizostavan kada pravimo sendviče i salate, međutim, kako možemo da znamo da li je on prirodan?

Tradicionalno, majonez se pravi od jaja, senfa i ulja, ali u poslednje vreme mnogi proizvođači ne koriste jaja, već skrob.

S obzirom na to da su jaja prilično zdrava, ne bi trebalo da ih izbegavamo ukoliko ih umereno konzumiramo. Sa druge strane, u majonezu se može naći i modifikovani kukuruzni skrob koji može da našteti zdravlju kostiju, ali i da dovede do vrtoglavice, glavobolje – pa čak i napada.

Kako biste bili sigurni da koristite majonez sa jajaima i bez skroba, potrebno je da na malu količinu sipate nekoliko kapi joda i smesu promešate čačkalicom.

Ako se pojavi tamno plava ili crna boja, to je jasan znak da se u majonezu nalazi skrob i on nije napravljen uz pomoć prirodnik sastojaka i definitivno ne sadrži jaja.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>