Stadionom u Skadru ori se “Ubij Srbina”

Nakon što su na ulicama Skadra uoči utakmice zajedno skandirali “Ubij Srbina!”, hrvatski i kosovski navijači su sa sramotnim navijanjem večeras nastavili i na stadionu.

20161006220443_391070

Sramotno skandiranje organizovano je tako da se sa tribine na kojoj su smješteni hrvatski navijači čuje “Ubij”, a domaći navijači zatim odgovaraju sa “Srbina”. Nakon toga međusobno se nagrade pljeskom, a zatim cijeli stadion zajedno počne skandirati, navodi Index.

Naravno, zbog toga će kaznu zaraditi i HNS i Kosovski fudbalski savez, prenosi hrvatski portal. Ranije danas, navijači Kosova i Hrvatske su u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”. U video snimku objavljenom na Jutjubu, vidi se kako grupa kosovskih i hrvatskih navijača, poslie uzvika “Kosovo, Kosovo” i “Hrvatska, Hrvatska”, zajednički pocinju da skandiraju “Srbe na vrbe”, a potom više puta “Ubi, ubi Srbina…”.

U albanskom gradu Skadru večeras se igra utakmica između Kosova i Hrvatske, u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. A kako su na ulicama Skadra skandirali navijači obe reprezentacije prije utakmice pogledajte ovdje.