Šta se jelo i pilo za Đurđevdan: Zavirite u bogate slavske trpeze i izaberite najboljeg domaćina (FOTO)

od prnjavorski 0

Kao i za svaku slavu, zna se koje su osnovne stvari koje moraju da se nađu na stolu. Najvažniji su sveća, kolač, vino i žito, ali Srbi se uvek potrude da i ostatak stola bude raskošan

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Đurđevdan, jednu od najčešćih slava u Srbiji. Organizovanje slave za domaćine uvek predstavlja poseban izazov. Iako smo svi svesni činjenice da gozba nije glavna stvar kod krsne slave, ipak svi imaju veliku želju da svoje goste ugoste na što bolji način. I toj želji se ne može prigovoriti.

Naše domaćice i domaćini potrudili su se da njihova trpeza izgleda raskošno, a fotografije toga možete videti na Instagramu.

Kao i za svaku slavu, i danas je bilo najvažnije da se na stolu nađu sveća, kolač, vino i žito.

Međutim, pošto govorimo o slavi koja se proslavlja u Srbiji, pretpostavljate šta je još moralo zauzeti dosta mesta na stolu.

I domaćice imaju svoju oblast, pa, osim toga što svaka pravi najukusniju sarmu i čorbu, torte i kolači su ipak ono u čemu mogu da iskažu svu svoju kreativnost.

Lepota Đurđevdana je i u tome što se slavi u maju kad ima dosta sezonskog voća, pa sto možete aranžirati jagodama i trešnjama.

Kada se svi ovi elementi sklope, dobijemo trpeze koje izgledaju ovako:

Koji je po vašem mišljenju od ovih domaćina spremio najlepšu slavsku trpezu? Pišite nam u komentarima i šeljite sliku svoje trpeze u naš inboks OVDE.

Portal Telegraf.rs vam još jednom želi srećnu slavu.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>