MagazinŽivot i stil

Šta je to na ženi što najviše privlači muškarce?

0

Za prvih 10 sekundi, pošto upozna ženu, prosječan muškarac će otprilike polovinu tog vremena provesti gledajući u njene usne. A ako ona na njima nosi ruž, onda još i duže.

Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Mančesteru pokazali su da su usne najtraktivniji dio ženskog lica.

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su “fiksirali” pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu “utrošili” još manje – 0,85 sekundi.

Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više pažnje, piše australijski portal Whimn. Na drugoj strani što su usne bile sve manje ili bez karmina, nivo muške pažnje je drastično padao.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da pune usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost u pitanju.

“Istraživanje ukazuje na to da su pune crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju”, zaključio je Biti.

(B92)

Napitak iz kuhinje: Ostavite pušenje za 10 dana

Previous article

Srušio se ruski helikopter u Siriji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin