SRSPKACAFE OTKRIVA: SDS se rješava Gatarića, nude mu direktorsku fotelju?

Borba za funkcije u SDS-u uoči predstojećih unutarstranačkih izbora u punom je jeku, a najdramatičnije je u Prnjavoru.

Izvori  portala “Srpskacafe” iz vrha najveće opozicione političke partije u RS otkrivaju da je aktuelnom stranačkom potpredsjedniku i donedavnom šefu prnjavorskog SDS-a Siniši Gatariću definitivno “odzvonilo” na toj poziciji. Upravo zato će krajem maja, kada bi trebalo da bude održana Izborna skupština SDS-a, na mjesto potpredsjednika stranke iz Izborne jedinice 2 sigurno doći novo lice.

– Neočekivano ubjedljivi poraz SDS-a u Prnjavoru na prošlogodišnjim lokalnim izborima doveo je do žestokih previranja i sukoba u opštinskom odboru stranke. Poraz od SNSD-a u toj opštini uzdrmao je i sam vrh SDS-a. S obzirom da iz Prnjavora dolaze brojni stranački kadrovi koji su postavljeni na najznačajnije funkcije na nivou BiH. Zbog toga je prnjavorski odbor stranke, zajedno s banjalučkim, bio prvi raspušten nakon oktobarskog izbornog debakla – podsjećaju sagovornici.

Oni dodaju je upravo zbog toga šef SDS-a Vukota Govedarica nedavno sugerisao Gatariću da ni ne pomišlja na još jedan mandat na mjestu potpredsjednika stranke, kao ni na čelnu poziciju u prnjavorskom SDS-u.

– Gatarićevi oponenti iz vrha stranke smatraju da je on uspio da napravi nemoguće. Bila je prava umjetnost izgubiti izbore u opštini u kojoj ste četiri godine na vlasti, koja je dala aktuelnog ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, direktora SIPA Pericu Stanića i u kojoj SDS-ovi funkcioneri Miladin Stanić i Nemanja Vasić drže pod kontrolom gotovo sve najvažnije privredne subjekte. Kao najozbiljniji kandidat za novog potpredsjednika SDS-a iz Izborne jedinice 2 najčešće se pominje Nemanja Vasić, koji bi se na taj način na velika vrata ponovo vratio u “visoku” politiku. Nije isključeno da to bude i neko novo lice iz opštinskog odbora stranke, ali bi u tom slučaju novi potpredsednik SDS-a sigurno bio neko koga će predložiti Vasić – tvrde izvori portala “Srpskacafe”.

Kompenzacija za mir u kući

Izvori tvrde da je Siniši Gatariću, kao kompenzacija za uklanjanje sa svih pozicija iz vrha stranke, ponuđena fotelja direktora Agencije za bezbjednost hrane BiH, čije je sjedište u Mostaru.

– Gatariću je obećana direktorska fotelja u toj agenciji uz uslov da ne „talasa“ i ne pravi razdor u SDS-u zbog predstojeće smjene s mjesta potpredsjednika stranke. On je to načelno i prihvatio – tvrde izvori “Srpskacafe”.

srpskakafe