NovostiRS/BiH

Srpska: Poništeno na desetine pasoša

0

Građani koji su predali zahtjev za izdavanje pasoša treba da preuzmu dokumente u zakonski predviđenom roku ili će u suprotnom isprava biti poništena, a što se dosad dešavalo mnogo puta.

20161219094839_403712

Ove godine, zbog nepreuzimanja isprava u navedenom roku, u Bijeljini je poništeno 40 pasoša, u Banjaluci 31, u Doboju 10, u Trebinju dva i tako dalje. “Ove godine na području CJB Prijedor poništeno je 27 pasoša. Najčešći razlozi za nepreuzimanje pasoša je privremeni boravak podnosioca zahtjeva u inostranstvu”, ističe Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor. Iz CJB Doboj apeluju da se građani pridržavaju ovih rokova da bi izbjegli nepotrebne troškove.

“Osoba kojoj je poništena putna isprava podnosi novi zahtjev za izdavanje isprave uz prilaganje  novog dokaza o uplati propisane naknade i administrativne takse”, pojašnjava Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj. Prema riječima Danke Tešić, portparola CJB Istočno Sarajevo, gdje je ove godine poništeno sedam  putnih isprava, pored nepreuzetih pasoša na vrijeme, poništavaju se i putne isprave za koje je utvrđeno da sadrže lažne podatke, zatim putne isprave lica koje je prestalo da bude državljanin  BiH, te putne isprave koje su oštećene.

Podsjećamo, cijena putne isprave za djecu do tri godine je 30 KM, od tri do 18 godina je 40 KM, dok je za punoljetna lica cijena 50 KM. Takođe,  zakon  je predvidio i izradu putne isprave u roku kraćem od propisanog i iznosi 250 KM sa rokom izrade od 72 sata. Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola CJB Trebinje, lična karta nema određen period u kome je građanin obavezan da je podigne.

nezavisne

Pojačane mjere bezbjednosti oko Ambasada Rusije i Turske u Sarajevu

Previous article

Putin se oglasio posle ubistva ambasadora: Ovo je provokacija!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti