BalkanNovosti

SRBIJA: TRAGEDIJA ČETVORICE RADNIKA – Živote dali za koru hljeba

0

Bol i leleci razležu se po domovima poginulih Leskovčana, radnika  preduzeća “Centum” koji su kobne noći krenuli na gradilište u Šabac.

nis11-tezak-udes-kod-naisa-poginule-cetiri-osobe-ras120515foto-branko-janackovic_f

– Sine Aco, majkino zlato, ostali smo bez tvog lepog osmeha, bez tvoje dobre duše – plakala je majka zbog Aleksandra Stojanovića, najmlađeg među četvoricom stradalih.

Prema pričama rodbine, radnici predvođeni keramičarom Jovanom Cvetkovićem su u četvtak uveče krenuli kombijem iz Leskovca za Šabac. Kod “Naisa” se pokvarilo vozilo, pa su iz “Centuma” pozvali Aleksandra, vozača, da drugim kombijem došlepa vozilo do Leskovca.

– Moj sin je celog tog dana radio. Oko jedan sat posle ponoći se vratio sa vožnje iz Niša i spremio se za spavanje. Usledio je telefonski poziv. Iz firme su ga zvali da se hitno vrati nazad i pomogne kolegama. Bukvalno su mi ga izvukli iz postelje i oterali u smrt – priča njegova majka Vesna Stojanović, od koje se ne odvaja suprug Zoran i maljoletna kćerkica.

U domu dunđerske porodice Dojčinović, rodom iz Crne Trave, ne čuje se glas jer je porodica u šoku. Grujica je bio poslovođa.

– Moj sin Grujica je radio po celoj zemlji i nema gradilišta u Srbiji na kome nije bio. Od sudbine se, izgleda, ne može pobeći – priča više za sebe njegov otac.

Iz skromne kuće keramičara Jovana Cvetkovića Belog čuje se kuknjava.

– A ja ga zovem telefonom ceo dan. Slutila sam neku nesreću. Poginuo si za to prokleto parče hleba – kuka pokojnikova supruga Svetlana.

Jovan Cvetković je za nekoliko nedjelja trebalo da se penzioniše.

Crveni kombi s radnicima trebalo je iz Leskovca do Šapca da odveze Miloš Đikanović, ali on je, prema navodima njegovih drugova, odbio te večeri da krene na put, ljut što mu gazda nije isplatio platu. Tako je ostao živ. On juče nije htio da razgovara s novinarima blic

“Trojanac” i u računaru Angele Merkel

Previous article

“Orlići” u polufinalu Svjetskog prvenstva FOTO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan