SRBAC RASADNIK TALENATA: Zoran Martić najbolji student Visoke škole unutrašnjih poslova (FOTO)

Protekla 2016. godina ostaće u posebnom sjećanju 25-ogodišnjem Zoranu Martiću iz Kaoca koji je na svečanosti povodom krsne slave MUP-a RS proglašen za studenta generacije Visoke škole unutrašnjih poslova Republike Srpske. On je prethodno završio gimnaziju u Srpcu, a još tada je maštao da postane pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Shvatio sam da je to jedini posao koji bih volio jednog dana obavljati. Zbog toga sam upisao Visoku školu unutrašnjih poslova gdje sam tokom školovanja ostvario najveći prosjek u klasi – 8,95“, rekao je Zoran.

Zahvaljujući odličnom rezultatu na kraju studija, MUP Srpske omogućio mu je obavljanje pripravničkog staža u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Zoran kaže da je presrećan što će u narednih godinu dana kao pripravnik imati mogućnost da se upozna sa radom Centra i dodaje da će se potruditi da opravda ukazano povjerenje.

“Upoznaću se sa kompletnim radom policijske stanice, od pravnih i kadrovskih poslova, pa sve do učešće u rješavanju krivičnih djela. Nadam se da ću se za to vrijeme pronaći u nekoj oblasti u kojoj će moći dati maksimalan doprinos u budućnosti”, rekao je Zoran.

Izvor: Srbac.rs