MagazinZanimljivosti

SRBAC: Nakon 18 godina požalili se na crijep i dobili novi

0

Kada su 1999. godine braća Danko (45) i Dalibor (44) Dragojević iz Srpca, potpomognuti sredstvima oca Milorada koji je radio u Njemačkoj, sagradili preljepu dupleks kuću u Srpcu, za krovni pokrivač koristili su biber crijep poznate srpske firme “Potisje” iz Kanjiže.

– Tačno 10.000 komada crijepa nabavili smo u Trgovinskom preduzeću “Centroprodukt” Srbac, ali smo se razočarali kada je poslije četiri-pet godina crijep počeo da dobija crnu boju, da se ljušti i puca, pa smo svake godine morali da mijenjamo i do 100 komada. Kada smo vidjeli da je to uzaludan posao, odlučili smo da u ovoj godini promijenimo sav crijep. Kada je za to čuo komšija Mišo Rakić, sugerisao nam je da probamo s reklamacijom, jer se na tu vrstu crijepa daje garancija na 32 godine – priča Danko, koji je zaposlen u lokalnoj pošti u Kobašu.

Kako nisu sačuvali račun za nabavku crijepa, obratili su se vlasniku “Centroprodukta” Draganu Bečiću, koji je uspio da papire pronađe u arhivi i da uputi reklamaciju za crijep nabavljen prije tačno 18 godina.

– Da budem iskren, nisam vjerovao da će od toga biti nešto, ali je nadu podgrijao telefonski poziv predstavnika firme iz Kanjiže Zorana Bajića. On je najavio da u maju dolazi u RS i izrazio želju da nas posjeti, da se lično uvjeri u loš kvalitet crijepa i da to snimi kamerom. Tako je i bilo – govori nam Danko.

Poslije nekoliko dana, pričaju Dragojevići, Bajić se ponovo javio i rekao da je firma usvojila njihovu reklamaciju.

– Početkom juna bio sam kod kuće kada je u dvorište stigao šleper sa 11.700 crijepova sa obrazloženjem da višak od 1.700 komada prodamo i platimo radnike koji će ga zamijeniti – kaže Dalibor.

Vrijednost  5.000 evra

Prema Dankovim riječima, sa bratom se dogovorio o tome da o firmi “Potisje” iz Kanjiže i Zoranu Bajiću javno progovore, jer je riječ o poštenom poslovnom i moralnom činu, u kome je uvažen kupac iz druge države, što je danas prava rijetkost. Inače, u pitanju je roba čija vrijednost prelazi 5.000 evra.

(novosti.rs)

U Njemačkoj 1,1 milion ljudi sa prostora bivše Jugoslavije

Previous article

Kraj za Mercedes B klasu Electric Drive

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin