Srbac: Medicinska sestra krala novac od pacijenata i radnih kolega

od redakcija 0

Medicinska sestra D.B. (37) iz Srpca ispitana je u Policijskoj stanici Srbac zbog sumnje da je počinila krivično djelo krađa i falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluke.

Ona je osumnjičena da je od decembra prošle do februara ove godine iz medicinske ustanove u Srpcu, radeći kao medicinski radnik, otuđivala novac od pacijenata i radnika te ustanove.

Medicinska sestra, koja je u policiji ispitana juče, osumnjičena je i da je neovlašćeno pristupala elektronskoj bazi podataka i štampala recepte za određene grupe lijekova koje je zatim protivno zakonskim procedurama preuzimala u apoteci.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, prenose agencije.

Izvor: Agencije

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>