NovostiSvijet

Špigl: Tramp uspješan samo u razaranju

0

Na naslovnoj strani novog izdanja njemačkog magazina “Špigl” nalazi se crtež sa srednjim prstom na kojem je lik koji podsjeća na američkog predsjednika Donalda Trampa uz naslov “Zbogom Evropo”.

Unutrašnjost “Špigla” je u skladu sa naslovnom stranom, a naslov uredničkog članka je “Vrijeme je da se Evropa pridruži otporu”.

U članku se navodi da je Tramp “uspješan samo u razaranju”, ukazujući na njegovu objavu o povlačenju iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i Sporazuma za borbu protiv klimatskih promjena.

“Samoobjašnjavajuća” naslovna strana “Špigla” objavljena je samo dan nakon što je njemački kancelar Angela Merkel izjavila da Evropa više ne može da računa na SAD i da mora stvari uzeti u svoje ruke.

Američki predsjednik Donald Tramp je 8. maja izjavio da se SAD povlače iz Sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA) prema kojem Teheran treba da održi mirnodopski nuklearni program u zamjenu za ublažavanje sankcija. Tramp je zaprijetio ponovnim uvođenjem i pooštravanjem sankcija.

Lideri Britanije, Francuske i Njemačke zatražili su od svih potpisnika JCPOA da se pridržavaju obaveza. Iranski predsjednik Hasan Rohani obećao je da će nastaviti da poštuje uslove sporazuma.

(Srna)

Praznik Svetog Vasilija Ostroškog svečano proslavljen u Ostrogu

Previous article

Hiljade trkača trči na Banjalučkom polumaratonu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti