Specijalac Željko Inđić izvinio se zbog pljačke blindiranog kombija

Pripadnik Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske Željko Inđić, jedan od osumnjičenih za oružanu pljačku blindiranog kombija “Sektor sekjuritija” na auto-putu Banjaluka-Gradiška, uputio je javno izvinjenje zbog toga što je, kako je naveo, “okaljao, kako uniformu koju nosi, tako i čast svih pripadnika MUP-a Republike Srpske”.

indjic-specijalac-2-620x348

“Želim da se javno izvinim svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske zbog događaja koji je potresao ,kako građane Republike Srpske, tako i sve pripadnike MUP-a Republike Srpske”, naveo je Inđić u pisanoj izjavi koja je u posjedu Srne.

Inđić ističe da kao pripadnik Spacijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske i činjenice da je učestvovao u krivičnom djelu organizovani kriminal iz Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo osjeća neizmjernu sramotu i kajanje koje je veoma teško opisati ovog momenta.

“Osjećam sramotu, posebno u odnosu na moje kolege, zato što sam okaljao, kako uniformu koju nose, tako i čast svh pripadnika MUP-a Republike Srpske. Znam da ovim izvinjenjem ne mogu vratiti povjerenje ni kolega, niti građana, niti mogu sebe opravdati zbog svojih postupaka, ali sam osjećao moralnu potrebu da se izvinim”, naveo je Inđić.

Pljačka blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuritija” dogodila se 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani. U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korišćene automatske puške i raketni bacač “zolja” ranjen je radnik “Sektor sekju ritija”.

Inđić i pripadnik Specijalne jedinice policije Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Ostalim osumnjičenim za oružanu plačku, pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, te zaposlenom u Agenciji “Sektor sekjuriti” Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila “Kvatro” Olegu Bandi banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.