Sok od aronije iz PRNJAVORA po najpovoljnijoj cijeni na tržištu

Matični sok od aronije, stopostotno prirodan, sertifikovan od strane Instituta za javno zdravstvo RS, možete kupiti i u Prnjavoru po najpovoljnijim cijenama na tržištu.

Aronija je nevjerovatan skup biološki aktivnih spojeva (preko 300). Čisti krv, jača cirkulaciju, snižava holesterol i krvni pritisak, djeluje protivupalno, dezinficira i pospješuje zarastanje rana. Sadrži i veliku količinu karotena, koji štiti stanice od oštećenja, oči od nastanka mrene, a kožu od opasnih opekotina sunca. Plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim i ostalim voćem, istraživanim do sada, a mjerenim po ORAC i TEAC standardima. Polifenoli aronije imaju ulogu u kontroli i prevenciji razvoja raka modulirajući sve 3 faze: inicijacija, promocija i napredovanje karcinoma. Istraživanja su pokazala kako aronija utiče na mnoge karcinome i pomaže poslije hemoterapije.

SAVJETI ZA KONZUMIRANJE – Često pitanje je, da li aroniju mogu koristiti i djeca? odgovor je: DA. Svježi plodovi aronije se konzumiraju u vidu bobica i dnevne potrebe organizma su od 30 do 50 komada, za odrasle. Za djecu do 12 godina je dovoljno 50% od navedene količine. Sok se konzumira od 0,3 – 0,5 dl dnevno kod odraslih (preporučuje se konzumacija prije doručka). Za djecu do 12 godina 0,2 dl dnevno.

Za sve informacije obratiti se na broj telefona 066/002-136 ili na mejl redakcije, prnjavorski@gmail.com.