BalkanNovosti

Šok na Hvaru: Na smetljištu pronađeni ljuske kosti i mrtvački sanduci

0

Na lokalnoj deponiji smeća u opštini Stari Grad na otoku Hvaru u petak su pronađeni ostaci ljudskih skeleta kao i nekoliko posmrtnih sanduka piše Jutarnji list.

Vijesti s otoka Hvara iz sedmice u sedmicu ne prestaju šokirati, kako lokalno stanovništvo, tako i ostatak zemlje. Nakon što je prije sedam dana psihički rastrojeni muškarac drškom motike nasmrt istukao vremešnog oca u mjestu Dol jer ‘je imao poslanje s neba’, u Opštini Stari Grad na deponiju otpada pronađeni su raspadnuti sanduci s posmrtnim ostacima više osoba.

U toku je policijski uviđaj i provode se ispitivanja kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do impoviziranog ‘groblja’, odnosno zašto su sanduci završili na smetljištu uz naselje Malo Selo nadomak Staroga Grada.

Kako doznaje Jutarnji List, u petak oko 15 sati hvarska policija zaprimila je od šokiranog građanina anonimnu dojavu da se na spomenutom smetljištu nalaze raspadnuti sanduci sa posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažirala je osobe da joj očiste grobnicu. Alo, očito se tokom ‘čišćenja’ naišlo na nekoliko prepreka, a jedna od njih bili su i sanduci s kostima u vrlo lošem stanju.

Je li to ‘čišćenje’ bilo u skladu s propisima i po pravilima struke te uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazaće istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starome Gradu napravljen uviđaj na osnovu dojave te da su o nesvakidašnjem slučaju izvijestili Državno tužilaštvo, sanitarnog inspektora i inspektora zaštite okoline.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno preduzeće Lovrinac, koje će ih odnijeti na Odjel patologije splitske bolnice na obdukciju.

U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, no postoje li ‘propusti s njegove strane ili je pak u pitanju besramna namjera’ tek se treba utvrditi.

Vlasnica groba i njezina porodica navodno su s područja Sućurja, a ovakav scenarij nije im bio ni na kraj pameti.

jutarnji.hr

Šta u Njemačkoj znači biti siromašan?

Previous article

Radnik iz Čelinca u Italiji poginuo u padu s visine od 20 metara

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan