NovostiRS/BiH

Snijeg i u BiH: Zabijelilo u pojedinim dijelovima! FOTO

0

Iako su meteorolozi za danas najavili kišovito vrijeme, sa snijegom u poslijepodnevnim satima, bijeli pokrivač je u pojedinim dijelovima BiH već prilično vidljiv.

Tako je u Cazinu snježni pokrivač viši od pet centimetara.

Snijeg pada i u ostalim dijelovima BiH. U Sarajevu je počeo padati oko 12 sati, a na planinama nešto ranije.

Snijeg koji pada na dionicama u višim predjelima Krajine zadržava se na kolovozu preko Mliništa na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Glamoč i prema Kupresu na putu Šipovo-Strojice, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Snijeg pada i na području Kneževa, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

Iz AMS skreću pažnju vozačima koji od Karanovca idu prema Travniku dolinom Ugra da ima brojnih sitnih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na svim ostalim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Zbog magle i niske oblačnosti i vidljivost je djelimično smanjena.

Na putevima u zapadnim i centralnim krajevima Federacije BiH otežano se saobraća zbog snježnih padavina, saopštio je Bihamk.

Saobraćaj je posebno otežan na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Turbe-Banjaluka.

Vozači se savjetuje oprezna i sporija vožnja, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

SNIJEG NE PRIČINJAVA PROBLEME VOZAČIMA NI PUTARIMA

Snijeg koji pada na području Sarajevsko-romanijske regije za sada ne ometa redovno odvijanje saobraćaja, rečeno je u preduzeću “Romanijaputevi” na Sokocu.

Dežurni na centralnom punktu zimskog održavanja “Romanijaputeva” Njegoš Samardžija izjavio je da malo snijega ima na kolovozu magistralnog puta koji vodi preko Romanije i da su tamo već upućene ekipe ovog preduzeća.

Prema njegovim riječima, na ostalim magistralnim putnim pravcima za čije su održavanje zaduženi “Romanijaputevi” vrši se preventivno posipanje kolovoza, nakon čega će se pristupiti posipanju i regionalnih puteva.

“Sva vozila su na terenu i za sada nema nikakvih problema”, dodao je Samardžija.

Snijeg od podneva pada i u Istočnom Sarajevu, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

(avaz, agencije)

Banjaluka: Rodila malina u novembru! FOTO

Previous article

Preko Izačića zabrana za teretna vozila i šlepere

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti