NovostiRS/BiH

Snijeg pravi manje probleme, preko Romanije obustavljen saobraćaj za kamione

0

Zbog otežanih uslova za odvijanje saobraćaja i snijega na kolovozu zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko Romanije, a na ostalim putnim pravcima u višim predjelima i preko planinskih prevoja saobraćaj se za sada odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Saobraćaj se odvija normalno i na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj, a vozačima iz AMS skreću pažnju na oprezniju i sporiju vožnju zbog mokrih i klizavih kolovoza.

Iz AMS skreću pažnju vozačima i na formiranje poledice u večernjim i jutarnjim časovima, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina na povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Foto: Facebook / Kneževo
Foto: Facebook / Kneževo

U saopštenju se navodi da se kraće obustave saobraćaja mogu očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

“Zbog svega navedenog, neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu”, dodaje se u saopštenju.

Snijeg je počeo da pada i u Sarajevu u večernjim satima, a u toku noći očekuju se veće padavine i temperature ispod nule.

I okolina Banjaluke je zabijelila. U okolnim selima je palo nekoliko centimetara snijega, ali nije bilo većih problema u saobraćaju. Na Borju je palo 6-7 centimetara snježnog pokrivača, a snijeg ne prestaje da pada.

Snijeg je još ranije pao u planinskim predjelima, a prve pahulje pale su i na podrušju opštine Kneževo / Skender Vakuf.

Šipovo
Šipovo

Iz AMS podsjećaju vozače da je od 15. novembra zakonski obavezna zimska oprema na putevima u BiH.

Prognoza

Susnježica i snijeg u većem dijelu BiH očekuju se i narednih dana, dok će u Hercegovini biti kiša, a na planinama snijeg.

Temperature će se spuštati ispod nule, a najviše će biti do četiri stepena, dok će se u Hercegovini kretati do 12 stepeni.

Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

Prema podacima dugoročne prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda, stabilnije vrijeme će biti tokom naredne sedmice, s tim da se u utorak, 21. novembra, očekuju padavine.

nezavisne

Saru opet napali zbog novog “guzotresa”: Izašle su na scenu u narodnoj nošnji, skinule suknje i krenuo je tverk u gaćicama (VIDEO)

Previous article

NACIONALNA TRAGEDIJA: Italija propušta Svjetsko prvenstvo poslije 60 godina (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti