Snijeg i izlivanje rijeka usporili saobraćaj

bog snježnih padavina u planinskim predjelima na zapadu Republike Srpske vozila saobraćaju otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj je otežan na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Kola-Stričići-Čađavica, Mrkonjić Grad-Mliništa prema Glamoču, te Šipovo-Strojice prema Kupresu.

Iz AMS napominju da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i vrše čišćenje.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna, te da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

IZLIVANJE RIJEKA IZAZVALO PROBLEME U SAOBRAĆAJU

Zbog izlivanja vode na kolovozu, od 20.00 časova u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Ratkovac, dok se saobraćaj odvija veoma otežano u mjestu Drugovići, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

I na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac u mjestu Donji Vijačani, zaseok Kačare, popuno je obustavljen saobraćaj.

Na regionalnom putu Vrbaška-Turjak u mjestu Grabovci, zbog vode na kolovozu u prekidu je odvijanje saobraćaja.

Na regionalnom putu Banjaluka-Karanovac u mjestu Jagare, u Ulici Sime Ilije Partala, od 21.00 čas u prekidu je odvijanje saobraćaja.

Zbog izlivanja rijeke Lukavice, u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Bušletić-Paležnica u mjestu Porečje.

Kako je i bilo najavljeno, u 18.45 časova potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Grabovac, na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara. Potpuno je obustavljen saobraćaj i na lokalnom putu, koji od ulaza u Vrbanju, vodi prema Debeljacima, kod firme “Aldemo turs”.

Na regionalnom putu Doboj-Stanari, u mjestu LJeskove Vode, opština Doboj, došlo je do izlivanja vode na obje saobraćajne trake u dužini od 100 metara, tako da se ne preporučuje kretanje ovom dioicom puta.

Na regionalnom putu Teslić-Tedin Han u mjestu Čečava saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izlivanja vode otežano se saobraća na regionalnom putu Srbac – Drugovići.

(Srna)