Uncategorized

Slučaj specijalci: Za pljačku blindiranog vozila ukupno 25 godina zatvora

0

Specijalci MUP-a RS koji su uhapšeni zbog pljačke blindiranog vozila na autoputu Banjaluka – Gradiška priznali su krivicu  i prema ponuđenom sporazumu o priznanju krivice treba da dobiju ukupno 20 godina zatvora, saznaje ATV.

Oleg Banda, suvlasnik auto-kuće “Kvatro” je osuđen na pet godina zatvora,  specijalci Aleksandar Popović i Goran Paraš na šest godina.

Prema prijedlogu sporazuma specijalac Vladan Malić koji je ranije označen kao vođa grupe treba da dobije osam godina zatvora. Ponuđeni sporazum o priznanju krivice treba i sud da potvrdi.

Sporazumom o priznanju krivice, optuženi su pristali da im se oduzme ilegalno stečena korist u iznosu od oko 543.000 KM,  te da plate troškove postupka od oko 12.000 maraka.

Bivši radnik agencije “Sektor sekjuriti” Danijel Kuzmić (30) iz Kotor Varoša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine, a suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz (25) iz Kozarske Dubice i Željko Inđić (27) iz Bratunca na po šest mjeseci zatvora zbog učešća u pljački 617.000 KM Unikredit banke na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Ove kazne su im izrečene na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su zaključili sa Republičkim tužilaštvom. Prema presudi, oni su bili dio organizovane grupe suspendovanog specijalca Vladana Malića koji je i isplanirao pomenutu pljačku.

 atv

PRNJAVOR-DOBOJ: Od ponedjeljka pripremite 4 marke za vožnju autoputem

Previous article

Osumnjičeni za napad u Berlinu ubijen u Milanu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.