BalkanNovosti

Sloveniju paralizovali kiša i snijeg

0

Sjeveroistočni dio Slovenije pogođen je nevremenom i obilnim pljuskovima, dok je u Alpama i dalje velika opasnost od snježnih lavina.

slovenija

Na području Maribora, Ptuja i Murske Sobote u posljednjih dvadesetak sati palo je u prosjeku 70 litara kiše po metru kvadratnom, prenijeli su mediji.

Tokom jučerašnjeg dana u sjeveroistočnim krajevima zemlje bilo je više intervencija vatrogasaca i drugih službi, a i danas prijeti opasnost od izlivanja manjih rijeka, jer se do večeri očekuje dodatnih 30 litara padavina po metru kvadratnom.

Zbog novog snijega koji je pao posljednjih dana i dalje je u visokim planinama na snazi proglašena opasnost od lavina, posebno u Julijskim alpima.

Mrazom, snijegom i poplavama ugrožene krajeve popodne će posjetiti slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan, koji je rekao da su, prema prvim procjenama, prošlosedmični mraz i snijeg nanijeli veliku štetu u vinogradima i na poljima, a posebno u voćnjacima, te da je šteta u nekim dijelovima zemlje 90-postotna, ali da je još treba precizno utvrditi.

srna

Pojavile se skice urbanog terenca sa oznakom UAZ 3170

Previous article

Narandžasti alarm: Poplave prijete većem dijelu Srbije

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan