Sljedeći Golf GTI će biti hibrid?

od prnjavorski 0

Izvori bliski Volkswagenovom sektoru razvoja i istraživanja kažu da će sljedeći Golf GTI biti elektrifikovan.

Restilizovani Golf GTI Mk7 je tek stupio na scenu, a Volkswagen već priprema sljedeću iteraciju svoje “hot heč“ ikone. Osma generacija Golfa je u razvoju već više od godinu dana, a premijeru će imati 2019. godine, s tim što će GTI verzija uslijediti godinu dana kasnije.

Kada bude stigao, performantni model će navodno koristiti “mild hybrid“ postavku da bi se povećala snaga a u isto vrijeme smanjila potrošnja. Po izvorima bliskim Volkswagenu, novi Golf GTI će posjedovati električni sistem od 48 V, kao i integrisani generator. Ispod haube će i dalje biti poznati 2,0-litarski benzinac, ali će biti modifikovan da bi ugostio elektro pokretani kompresor, koji će zamijeniti sadašnju klasičnu turbo verziju.

Ova značajna mehanička promjena će donijeti brži odziv i maksimalni obrtni moment dostupan u širem rasponu obrtaja motora. Mjenjač će najvjerovatnije biti sedmostepeni DSG. Da li će kao opcija biti dostupna i manuelna transmisija, još uvijek nije poznato. Glasine govore da će elektromotor povećati snagu nakon aktiviranja performantnog režima vožnje.

Vrelegume.rs

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>