Automobilizam

Sljedeći Golf GTI će biti hibrid?

0

Izvori bliski Volkswagenovom sektoru razvoja i istraživanja kažu da će sljedeći Golf GTI biti elektrifikovan.

Restilizovani Golf GTI Mk7 je tek stupio na scenu, a Volkswagen već priprema sljedeću iteraciju svoje “hot heč“ ikone. Osma generacija Golfa je u razvoju već više od godinu dana, a premijeru će imati 2019. godine, s tim što će GTI verzija uslijediti godinu dana kasnije.

Kada bude stigao, performantni model će navodno koristiti “mild hybrid“ postavku da bi se povećala snaga a u isto vrijeme smanjila potrošnja. Po izvorima bliskim Volkswagenu, novi Golf GTI će posjedovati električni sistem od 48 V, kao i integrisani generator. Ispod haube će i dalje biti poznati 2,0-litarski benzinac, ali će biti modifikovan da bi ugostio elektro pokretani kompresor, koji će zamijeniti sadašnju klasičnu turbo verziju.

Ova značajna mehanička promjena će donijeti brži odziv i maksimalni obrtni moment dostupan u širem rasponu obrtaja motora. Mjenjač će najvjerovatnije biti sedmostepeni DSG. Da li će kao opcija biti dostupna i manuelna transmisija, još uvijek nije poznato. Glasine govore da će elektromotor povećati snagu nakon aktiviranja performantnog režima vožnje.

Vrelegume.rs

Mesić podnio ostavku, neće više predsjedavati Savezom antifašista

Previous article

Smartfon na preklop?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.