Slavica iz Zvornika – kandidat na izborima u Švajcarskoj

Slavica Vivi Kostić, državljanka Republike Srpske i Švajcarske, kandidat je Narodne demokratske stranke (Partito Popolare Democratico) na lokalnim izborima u švajcarskom gradu Belincona.

Белинцона – Славица Виви Костић

Kostićeva koja je porijeklom iz Zvornika, srednju medicinsku školu završila je u švajcarskom gradu Luganu, a sa porodicom živi u Belinconi.

Ona je rekla Srni da se kandidovala za lokalne izbore u gradu Belinconi, koji je nakon sjedinjenja 13 opština postao lokalna zajednica sa 42.000 stanovnika.

“Nalazim se na devetom mjestu kandidatske liste Narodne demokratske stranke, dok sam prije dvije godine bila kandidat ove partije na kantonalnim izborima za Vladu Tićina”, kaže Kostićeva.

Ona je pojasnila da je izborni slogan njene partije “Belincona je veliko gradilište”, što pokazuje da je osnovna želja da građani podrže razvoj svoje lokalne zajednice, uz puno uvažavanje žena u svim projektima na putu ka njihovom daljem napredovanju.

“Nastojim da što aktivnije djelujem u javnom životu zemlje u kojoj živim, a samim time da učestvujem u kreiranju budućnosti svoje porodice”, naglasila je Kostićeva, kojoj su srednje ime, Vivi, dale kolege u Švajcarskoj.

Kostićeva, kao uspješna žena i majka, očekuje veliku izbornu podršku svojih zemljaka koji žive i rade u Belinconi, kao i radnih kolega.

(Srna)