Automobilizam

Škoda u Parizu – novi modeli i tehnologija

0

Češka Škoda dolazi na Motor Show u Parizu sa brojnim novinama puput svog sportskog koncepta, prvog RS SUV modela, ali i tehnoloških inovacija.

Danas kada jedna od ključnih stavki u auto-industriji predstavljaju tehnologije i kada skoro sve u automobili možete kontrolisati uz pomoć pametnog telefona, i Škoda prati trendove.

Kao dodatak Škoda Connect app, vozači češkog automobila može da upotrebi i Škoda Connect Alexa i uz pomoć glasovnih komandi kontroliše vrata, prozore, količinu goriva i slično.

Aplikacija je trenutno dostupna samo na njemačkom i engleskom jeziku, ali će uskoro biti proširena sa francuskim i španskim.

U međuvremenu, intergaracijom Smart Home sistema korisnici mogu da kontrolišu svoj dom direktno iz automobila, da pale svjetla, provjeravaju da li su zatvoreni vrata i prozori i td.

Naravno, u centru pažnje na Škodinom štandu biće novi automobili, a Česi u Pariz dovoze koncept Vision RS, hot-heč na električni pogon, te svoj prvi sportski SUV Kodiaq vRS sa 240 KS TDI agregatom, što je najmoćniji dizel u istoriji Škode.

Škoda će u “Gradu svetlosti” predstaviti i dve nove varijante modela Karoq, Sportline i Scout, koji su dobili nov 2,0-litarski TSI turbobenzinac sa 190 KS.

Motor Show u Parizu je na programu 4-14. oktobra.

Oglasio se i Kolina: Evo šta kaže o golu Boaćija

Previous article

Znate li šta je DROPŠIPING? Ne nosi rizike i ne iziskuje velika ulaganja, a donosi do DESET hiljada evra mjesečno

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.