Skini godine s lica u samo 3 koraka – holivudska šminkerka otkrila savršene trikove!

Holivudska šminkerka Melani Hjudžs Viver koja je radila sa Dženifer Hadson, Arijanom Grande i Evom Mendes smatra da današnje devojke prave mnogo grešaka kada je šminkanje u pitanju zbog čega izgledaju mnogo starije.

Ona takođe kaže da nije potrebno da trošite previše novca na razne proizvode, ali da je potrebno da izaberete one prave za vas. Ipak, ona ističe da na puderu ne treba da štedite, dok za maskaru i ruž možete da izdvojite manje para.

– Najveća greška koju vidim kod ljudi je što preteraju sa nanošenjem proizvoda. Žene smatraju da im je to neophodno, a ja ozbiljno mislim da upravo zbog toga izgledaju starije, naročito kada to rade preko dana.

Tri koraka da skinete godine

– Treba da budete zaista nežne prema vašem licu – kaže Melani i predlaže da za promenu preskočite nanošenje pudera.

Kako se pravilno našminkati

Foto: Profimedia

– Nešto što zaista volim jeste da uzmem rumenilo kojim ću samo malo da pređem preko kapaka, a odlučite se za neku “nude” boju. Na usne nanesite ruž u boji breskve, pink ili svetlo crveni, a potom stavite i maskaru (samo ni ovde nemojte da preterujete). Ako želite, izgled možete upotpuniti i bronzerom koji ćete naneti kako na lice, tako i na vrat.

Koristite svoje prste

– Ako ne možete da podnesete da budete odvojeni od pudera, odlučite se da ga nanesete i razmažete prstima, pre nego sunđerčićima ili nekim drugim alatkicama. Da biste koristile to, potrebno je da imate malo više iskustva, da ne biste preterale, jer se naročito sunđerom može postići utisak da ste koristile “lopatu”.

Izbegnite preistaknute obrve

– Obrve su veoma važne, ali mlade devojke koje ih tetoviraju moraju da budu veoma pažljive. Kada se lice menja, jedna strana može da se spusti nešto više od druge, zato preporučujem da to ne rade dok ne budu malo starije. Oblik možete da promenite i sa olovkom skoro podjednako dobro kao tetoviranjem, a sigurnija je varijanta.

srbijadanas