Skandalozan potez selektora Hrvatske: Červar ušao u teren i vukao najboljeg igrača Bjelorusije

od prnjavorski 0

Ne postoji riječ sa kojom se može opisati potez selektora Hrvatske Lina Červara u posljednjem napadu protiv Bjelorusije.

Iskusni stručnjak je u samom finišu utakmice pri rezultatu 24:23 za Hrvatsku, kada je Bjelorusija imala napad za izjednačenje uradio nešto skandalozno.

Artur Karvatski je trčao u napad pored aut linije gdje se nalazio selektor Hrvatske. Červar je u jednom momentu zakoračio u teren i uhvatio rukometaša Bjelorusije.

Sudije ne samo da nisu sankcionisale potez Hrvata, već su u nastavku akcije svirale faul u napadu i tako omogućili domaćinu da u posljednjim sekundama preko Kopljara ovjere pobjedu 25:23.

Poslije blamaže litvanskih sudija na utakmici Slovenija – Njemačka, poslije koje je i Veselin Vujović napravio totalni haos, da bi kasnije EHF suspendovao arbitre zbog lošeg suđenja.  Sigurno da je ovo nova potencijalna afera koja bi mogla da uzdrma EHF i organizaciju Evropskog prvenstva, koje već sada spada u jedno od lošijih takmičenja u posljednjoj deceniji.

 

ЭТО ПРОСТО 😡

Поведение хорватского тренера во время последней атаки белорусов 👇

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>