Skandal na HRT-u: Sveštenik promovisao ustaški režim

Kaluđer iz dominikanskog samostana u Splitu Luka Prcela jutros je na misi, koju je prenosila Hrvatska televizija, promovisao ustaški režim – zločinačku Nezavisnu Državu Hrvatsku /NDH/ i poručio da hrvatski narod ne smije dopusti da bilo ko po njemu “pljuje”.

svestenici-zlostavljanje

On je zamjerio hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar Kitarović što je izjavila da NDH nije bila nezavisna i da je bila zločinačka, te zapitao – ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 1941. do 1945. godine.

“Ako je morala to reći pred Amerikancima, onda postavljam njoj pitanje zašto nisi rekla – pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki. Pa nismo mi bombardovali ni Drezden, ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?”, zapitao je Prcela.

Prcela je rekao da su dva posljednja predsjednika Hrvatske bili predsjednici antihrvatske države.

“Ma, dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme, za vrijeme ove dvojice predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države”, rekao je Prcela i dodao da mu je drago što je hrvatska boračka kategorija dobila konačno svog ministra.

srna