Sirijska armija započela završne opreracije oslobađanja grada Deir Hafer 25 Dijeljenje

od prnjavorski 0

Jedinice Sirijske arapske armije, predvođene Tigrovim snagama, koje su početkom godine krenule u oslobađanje istočnih djelova pokrajine Alepo, stigle su pred kapije poslednjeg uporišta Islamske države u toj pokrajini – grada Deir Hafer.

U nsubotu su sirijske snage oslobodile preostala dva sela koja se nalaze sa južne strane Deir Hafera i sada, po prvi put posle 2013. drže grad na nišanu.

Osim obezbjeđivanja južnog prilaza Deir Haferu, jedinice SAA trenutno vode borbe i za selo Amadija, koje se nalazi na sjevernom ulazu u grad.

Iako su jedinice SAA već počele da ulaze u borbe sa teroristima na južnim krajevima Deir Hafera, očekuje se da će, nakon ulaska u Amadiju, glavni udar sirijskih snaga usljediti sa zapadne strane, duž auto-puta Alepo-Raka, koji ovom gradu daje dodatni strateški značaj.

Osim ovih akcija, jedinice SAA vode borbe na velikom broju tačaka duž linije razdvajanja sa Islamskom državom u pokrajini Alepo, koja se iz dana u dan pomjera u korist vlade u Damasku.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>