Sin Hanke Paldum osuđen na dvije godine zatvora

od prnjavorski 0

Opštinski sud Sarajevo donio je danas nepravomoćnu presudu po kojoj je Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u januaru 2014. godine u kojoj su teško povrijeđene tri pješaka.

hanka

U udesu u sarajevskom naselju Grbavica tada su povrijeđene Ismeta Kovač (52), Arijana Žigu (54) i Magbula Džuderiju (59). Poslije udesa, Brkić je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatovano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv.

Sud je naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu.

Arijana Žiga, jedna od povrijeđenih osoba, kazala je da je zadovoljna odlukom i da je današnji dan dugo čekala.

Udes se dogodio u januaru 2014, a Brkić je potom bio u bijegu. Uhapšen je sredinom decembra prošle godine u autobusu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon hapšenja, po dolasku u Sarajevo, Brkić je pobjegao službenicima sudske policije koji su ga dovodili po naredbi suda. Potraga po Sarajevu trajala je cijeli dan, a policija ga je konačno uhvatila te noći na području općine Stari Grad, Sarajevo.

N1

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>