Šešelju demonstranti u Beogradu pokušali prepriječiti prolaz VIDEO

od prnjavorski 0

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da je manja grupa ljudi, koja je ispred Skupštine Srbije protestovala zbog rezultata predsjedničkih izbora, pokušala da mu prepriječi put, dok je kolima odlazio sa skupštinskog parkinga nakon sjednice parlamenta.

Šešelj je izjavio da je po završetku sjednice parlamenta krenuo vozilom Srpske radikalne stranke /SRS/ da izađe na ulicu, gdje je stajalo stotinjak ljudi, koji su prepriječili prolaz.

“Ja sam otvorio prozor i zamolio da se sklone. Neki su bili vrlo ljubazni i srdačni i odmah su se sklonili, a neki nisu htjeli, pa su počeli da psuju i dobaciju. Onda smo moj vozač, pratilac i ja krenuli da otvaramo vrata, da izađemo, ali ti najbučniji koji su najviše psovali su se razbježali”, rekao je Šešelj.

On je u izjavi za “Pink”, dodao da je kolima izašao putem koji inače i prolazi u zgradu Narodne skupštine.

Šešelj je poručio da će dok mu traje mandat u Narodnu skupštinu ulaziti na glavni ulaz i po proceduri, koja je predviđena za dolazak narodnih poslanika, i da neće nikome dozvoliti da ga u tome spriječi.

On je istakao da oni koji demonstriraju imaju na to pravo, te dodao da je protiv nasrtaja na bilo kog građanina i protiv toga da se vitalne saobraćajnice ili mostovi ili auto-put drže zatvorenim, zbog čega cijela Srbija ne može da živi.

“Demonstrira se u centru grada, na centralnim beogradskim ulicama… Sve je to u redu, ali ovog puta ih je bilo svega stotinjak. Nisu ni bile neke demonstracije. Da ih je bilo dve do tri hiljade, ja ne bih prolazio kroz masu, nego pored mase”, rekao je Šešelj.

U Beogradu se već 17-ti dan od 18.00 časova održavaju protesti nezadovoljnih rezultatima predsjedničkih izbora, zbog čega sve centralne ulice u Beogradu u u vrijeme trajanja protesta budu zatvorene za saobraćaj.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>