Šešelj: SAD su ujedinile Pajtića, Jovanovića i Tadića da sruše Vučića

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je, komentarišući koaliciju lidera DS-a, LDP-a i SDS-a, Bojana Pajtića, Čedomira Jovanovića i Borisa Tadića, istaknuo je da iza svega stoje Amerikanci koji bi da oslabe premijera Srbije Aleksandra Vučića.

seselj

“To je nevoljna koalicija koja nije mogla ni da izabere nosioca liste. I dalje će tu biti unutrašnjih sukoba i mislim da će im se priključiti i ostale manje stranke. Vučić sam nema 50 posto glasova, prema procjenama to je oko 35, tako da im je potreban neko za koaliciju”, izjavio je Šešelj za srbijanske medije.

Lider SRS-a je dodao i da očekuje da će se još manjih stranaka priključiti ovoj novonastaloj koaliciji Pajtića, Jovanovića i Tadića.

“Cilj svega je da poslije izbora svi oni naprave koaliciju s Vučićem, kako bi preko njih Amerikanci mogli da ga kontrolišu”, istaknuo je Šešelj.

Tadić, Pajtić i Jovanović odlučili su na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima nastupe s jednom listom – Demokratska Srbija – DS-LDP-SDS, ali je Boris Tadić naveo da dogovor još nije postignut i da se razgovori još obavljaju.

klix