Serijski ubica Goran Kotaran na liječenju u Banjaluci

Serijski ubica Goran Kotaran (33) uz jake mjere obezbjeđenja prebačen je iz Kazneno popravnog zavoda Foča na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, saznaje ATV.

Zbog izrazite osjetljivosti slučaja, ATV neće objaviti preciznu lokaciju, odnosno kliniku na kojoj se trenutno nalazi ovaj osuđenik.

U UKC RS vlada vanredna situacija, a Kotarana čuvaju do zuba naoružani članovi Jedinice za podršku MUP-a RS.

Saznajemo da je sve podređeno njegovoj bezbjednosti, ali i bezbjednosti građana i zaposlenih na Univerzitetsko kliničkom centru.

Kotarana je u Banjaluku dovela Interventna jedinica Sudske policije RS iz KPZ Foča gdje robija 20 godina po pravosnažnoj presudi Vrhovnog suda RS iz decembra 2008. godine zbog dvostrukog ubistva u Kozarskoj Dubici.

“Kotaran već godinama ima problema sa nogom, što je bilo vidljivo i tokom suđenja prije više od 10 godina kada je nosio štake. Sada je opet došlo do infekcije koja može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Nadamo se da će ljekari savjesno uraditi svoj posao”, ispričao je izvor blizak pravosuđu RS.

U Univerzitetskoj bolnici Foča odbili da ukažu pomoć Kotaranu iz nepoznatih razloga, nakon čega su u KPZ Foča osuđenika morali poslati u Banjaluku kako bi mu ukazali pomoć.

U vrijeme hapšenja u junu 2006. godine Kotaran je ocijenjen kao najopasniji ubica u istoriji RS i BiH.

Nedugo nakon deportacije iz Švedske u porodičnoj kući u Kozarskoj Dubici ubio je Seada Kanurića (49) zvanog Stevo Mucavi i Predraga Vrbana (31) zvanog Pedi Lopov.

Nakon što ih je zadavio golim rukama, njihova tijela je zakopao u dvorištu kuće.

Ubrzo je uhapšen, a njegovo suđenje pratile su jake mjere obezbjeđenja obzirom da su se pojavile informacije kako se sprema njegova likvidacija.

“Kotaran je dio svog života proveo u Švedskoj gdje su ga dovodili u vezu sa više nerasvijetljenih ubistava. Nakon postupka Švedska ga je deportovala u BiH. On je ujedno bio prvi koji je tokom sudskog postupka u Banjaluci svakodnevno nosio pancirni prsluk”, podsjetio je izvor blizak pravosuđu RS.

Ubica primjernog vladanja

Iako je Kotaran osuđen zbog dvostrukog ubistva i nosi epitet najopasnijeg ubice u Srpskoj i BiH, „EuroBlic“ saznaje da je za vrijeme služenja višegodišnje kazne u KPZ Foča jedan od najprimjerenijih osuđenika.

Kotaran se nalazi u C odjeljenju, takozvanom srpskom Alkatrazu.

Ad

You might also like

Komentariši