NovostiRS/BiH

Senić: U BiH ne želi da živi 1,5 miliona ljudi

0

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Aleksandar Senić izjavio je da je činjenica – bez obzira da li postoje zvanični pritisci na Beograd da oslabi veze sa Republikom Srpskom i da podrži ustavne promjene u BiH – da barem milion i po ljudi jednostavno ne želi da živi u takvoj zemlji i da teži nečemu drugom.

Aleksandar-Senic

Senić je ocijenio da je BiH u ovom trenutku disfunkcionalna zemlja, koja bi kao takva mogla biti prijetnja stabilnosti Balkana.

“BiH je danas disfunkcionalna zemlja i neophodno je da se obezbede uslovi, da ona profunkcioniše, jer će u suprotnom biti stalni izvor nestabilnosti na Balkanu. To znači da same ustavne promene, bez ekonomskog oporavka BiH, neće bitno promeniti situaciju i doneti toj zemlji preko potrebnu političku stabilnost”, konstatovao je Senić za novosadski “Dnevnik”.

U političkoj javnosti Srbije sve prisutnije su priče da Njemačka i ostale zemlje Zapada vrše stalni pritisak na Beograd da oslabi veze sa Republikom Srpskom i da podrži ustavne promjene u BiH. srna

24 časa u Prnjavoru: U dvije saobraćajke tri lica povrijeđena

Previous article

Papa Franja: Katolici i pravoslavci da slave Uskrs istog dana

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti