Sebastijan Kurc tvitovao na ćirilici

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji je juče i danas boravio u Beogradu, o svojoj posjeti na Tviteru pisao je na srpskom, na ćirilici.

kurc

On je, poslije sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, napisao, na svom Tviter nalogu „Hvala premijeru Vučiću za dobar sastanak. On je garant reformi u Srbiji i stub stabilnosti u regionu“.

Kurc, koji je najmlađi član austrijske vlade, veoma je aktivan na društvenim mrežama, ali je ovo prvi put da je „tvitovao“ na srpskom jeziku.

Njegova poruka, na svom zvaničnom nalogu, je izraz poštovanja prema Srbiji i Vladi, koju je iznio i tokom današnje konferencije za štampu, gdje je u više navrata srpske vlasti za sprovedene reforme i angažovanje za stabilnost u regionu.

U drugim tvitovima o posjeti, ovaj put na njemačkom, sa fotografijama sagovornika, premijerom Vučićem, napisao je da će „Austrija podržati Srbiju u njenom procesu evropskih integracija i zalagati se za otvaranje daljih šest poglavlja, a sa sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, on je „tvitovao“ „Srbija je važan partner u izbjegličkoj krizi“.

tanjug