NovostiRS/BiH

“SDS i Mićo Mićić izgubili skupštinsku većinu u Bijeljini”

0
БИЈЕЉИНА, 11. МАЈА /СРНА/ - Сједници Скупштине града Бијељина.

Srpska demokratska stranka /SDS/ i gradonačelnik Mićo Mićić izgubili su danas skupštinsku većinu u Bijeljini, izjavio je predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević.

БИЈЕЉИНА, 11. МАЈА /СРНА/ - Сједници Скупштине града Бијељина.

БИЈЕЉИНА, 11. МАЈА /СРНА/ – Сједници Скупштине града Бијељина.

On je rekao da Mićić na sve načine pokušava da sa 15 odbornika uzurpira Skupštinu koja je uvijek do sada radila mirnim i umjerenim tempom i da napravi pometnju.

Đurđević je ponovio da je Mićić posljednjih 15 godina visoki funkcioner SDS-a i da je danas jedan od najbogatijih ljudi u Bijeljini, uz ocjenu da su građani finansirali Mićića.

On je iznio nove optužbe za “kriminal od 3,8 miliona KM kroz javna preduzeća u Bijeljini”, za koje je prozvao Mićića i njegove, kako ih je nazvao, pajtose.

Prema Đurđevićevim riječima, toliki je deficit u budžetu grada, što su ogromne pare za ovaj grad i za ovaj narod.

“Uspjeli smo bar da smijenimo Mićićevog mentora, načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića”, rekao je Đurđević nakon prekida vrlo burne sjednice Skupštine grada.

Đurđević smatra da je problem u Skupštini i napravljen da bi se prikrio kriminal.

Nova skupštinska većina od 16 gradskih odbornika je nakon prekida nastavila zasjedanje Skupštine grada na novoj lokaciji u sjedištu Gradske uprave, jer im je u skupštinskoj sali u Centru za kulturu onemogućeno elektronsko glasanje.

Smijenjen načelnik

Na vrlo burnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina danas je smijenjen načelnik Odjeljenja za finansije u Bijeljini Milorad Sofrenić.

Klub odbornika SDS tražio je da se smjena Sofrenića i nova imenovanja skinu sa dnevnog reda, što je odbijeno sa 13 glasova od 18 odbornika koji su bili u skupštinskoj sali.

Skupština grada ima 31 odbornika, ali su odbornici SNSD i DNS izlazili iz skupštinske sale svaki put kada je trebalo glasati.

Nakon toga su odbornici višegodišnje skupštinske većine okupljene oko SDS ustali iz klupa i uz povišene tonove i uvrede tražili pauzu, ponavljanje glasanja i aklamaciju.

Uz optužbe da je glasanje zloupotrebljeno i da se krši poslovnik, uz mnogo ružnih i preglasnih riječi zatražena je ekspertiza glasanja.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević istrajavao je na redovnom toku sjednice i glasanju za svaki ponuđeni prijedlog.

Smjena načelnika finansija izglasana je većinom od 16 glasova, što ukazuje na promjenu skupštinske većine u Bijeljini uoči lokalnih izbora zakazanih za oktobar.

Odbornik SDS Slavko Novaković fizički nije dozvolio Đurđeviću da nastavi dalje vođenje sjednice, nakon čega je zasjedanje prekinuto.

srna

Vučić: Postoje informacije da se spremaju neredi u Banjaluci

Previous article

Tinejdžeri iz BiH silovali djevojčicu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti