MagazinŽivot i stil

Savjeti za ravan stomak

0

Ukoliko želite ravan stomak trebali biste provesti više vremena u kuhinji umjesto u teretani

may-suboo-1024x639

Edukujte se o namirnicama koje konzumirate i spremajte ih sa pažnjom. U jednom od naših prethodnih članaka skrenuli smo Vam pažnju na to koliko je bitno čitati deklaracije koje su istaknute na proizvodima. Ne vjerujte svemu što pročitate velikim i istaknutim slovima,  to je u velikom broju slučajeva marketing na koji se nerijetko “upecamo”.  Dosta proizvoda je zapravo “zalutalo” na police zdrave hrane. Najčešće grešku pravimo sa odabirom, takozvanih, Fitness žitarica koje nas uvjeravaju da ćemo uz pomoć njih istopiti naslage na stomaku. Da li ste znali da su one, u stvari, pune šećera, kukuruznog sirupa, vještačkih aroma, boja itd.

female-abs-300x199

Nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju:

1. Smanjite unos soli – pored toga što dosoljavamo hranu, velike količine soli su već prisutne u namirnicama koje kupujemo. Ovaj mineral za sebe vezuje vodu i usporava njezino izbacivanje.

2. Žvaćite dugo, polako i smireno. Često se u toku jela nagutamo zraka što dovodi do napirenog stomaka i tegoba sa varenjem. Ujedno, kada brzo jedete nećete biti u stanju procjeniti kada ste zapravo siti i samim tim ćete unijeti vise hrane nego što Vam je potrebno.

3. Nemojte jesti manje, jedite kvalitetnije. Prestanite se opterećivati brojanjem kalorija i shvatite da  300 kalorija svježeg voća i 300 kalorija nezdravog slatkog namaza nema isti efekat na Vaše zdravlje, organizam i borbu sa viškom kilograma.

4. Pokušajte izbaciti hljeb iz svakodnevne upotrebe

5. Bez obzira što na flaši vašeg omiljenog soka piše “100% orange juice”, ipak se opredjelite za kupovinu svježih naranđži i pripremanje sopstvenog napitka.

DSC_0112-300x300

*Izvor: dailymail.co.uk

Šta mi to curi ispod auta?

Previous article

NOVI SAD: PROIZVODIO MARIHUANU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin