Savić: Studentima prijetili da će plivati Vrbasom

od prnjavorski 0

Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS, izjavio je da je studentima Goranu Popoviću i Radomiru Tešiću, predstavnicima Saveza studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, prijećeno smrću.

– Neka nam prijete, ne bojimo se i nećemo stati dok slučaj Balaban ne bude razrješen. Kada se sve to otpetlja, to će biti afera koja će potresti čitav region, a ne samo Banjaluku. Nije nam važno ko je rektor, već je bitna podrška rukovodstva Univerziteta  – poručio je Savić, lider studenata Srpske.

Riječ je o slučaju  Velimira Balabana radnika Studentske službe Tehnološkog fakulteta, a za kojeg tvrde da je seksualno uznemiravao studentkinje, prodavao ispite i učestvovao u drugim kriminalnim radnjama.

Koliko je stvar ozbiljna, potvrdio je i Savić koji je istakao da je studentima Tehnološkog fakulteta direktno prijećeno smrću.

-Tim momcima je prijećeno da će plivati Vrbasom i da ne znaju na koga su udarili. Radomir Tešić je za dlaku izbegao srčani udar i noć poslije prijetnji završio je u bolnici – rekao je Savić.

Radi se o potpredsjedniku Saveza studenata Tehnološkog fakulteta. Tešić je pojasnio je da im je prvo nuđeno mito da bi zataškali aferu Balaban što su oni odbili, a poslije toga su usljedile prijetnje.

Predstavnici studentskih organizacija su rekli da će sve pretnje i pritiske prijaviti policiji i da očekuju da će oni poduzeti sve da ih zaštite, jer su se nedavno razočarali njihovom reakcijom.

Nakon protesta sudenata na rektoratu Univerziteta zbog slučaja Balaban i lošeg stanja u visokom obrazovanja, te zahtjeva za smjenom rukovodstva, rektor Milan Maturuga je danas podnio ostavku.

(EuroBlic)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>