NovostiRS/BiH

Savez za promjene prijeti demonstracijama

0

Stranke okupljene u Savez za promjene zatražiće da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju protiv poskupljenja struje u Srpskoj, zaključeno je u Banjaluci na sastanku predstavnika SDS-a, PDP-a, NDP-a, SRS Srpske i NS-a.

savez-za-promjene

Oni su upozorili da će, ukoliko ne bude podržana njihova inicijativa, preći na vanparlamentane oblike borbe, odnosno da će organizovati demonstracije.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić istakao je da će u narednih nekoliko dana biti prikupljen dovoljan broj potpisa za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

“Rasipništvo u `Elektroprivredi Srpske` je ogromnih razmjera. Kada bi to suzbili bilo bi prostora za pojeftinjenje struje, a ne za poskupljenje, kako je najavljeno”, rekao je Bosić novinarima nakon sastanka u Banjaluci.

Opozicioni lideri su saglasani i da ne smije biti privatizacije elektro-energetskog sektora u Republici Srpskoj.

“Protiv smo privatizacije ovog sektora, jer je to u nadležnosti Srpske. Bilo kakvu privatizaciju mora odobriti Narodna skupština”, rekao je Bosić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ponovio je da mora biti istražen slučaj spornog audio-materijala o navodnoj “kupovini poslanika”.

Opozicioni lideri su istakli i da su protiv bilo kakve rezolucije o Srebrenici.

Govoreći o zvaničnoj politici Rusije, oni su ocijenili da je prijateljska prema Republici Srpskoj i BiH, te da je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Sastanku su, uz Bosića i Čavića, prisustvovali predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, predsjednik SRS Srpske Milanko Mihajilica i poslanik NS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Đorđić.

Otac identifikovao tijelo dječaka

Previous article

Kraljica na proslavi osam vijekova Velike povelje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti